Om mig

Mit navn er Thomas Kaa Mørk, og jeg er født i 1979 i Skagen. Jeg er tv-meteorolog på Danmarks Radio, hvor jeg for det meste er på aftenfladen med Vores Vejr.

Mit liv begyndte i Skagen, hvor jeg boede ind til min folkeskoletid var ovre, og derefter flyttede jeg til Himmerland, hvor jeg gik på Gymnasiet i Aars. Efter endt studentereksamen flyttede jeg til København, hvor jeg har boet i en lang årrække inden, jeg flyttede til Ålsgårde i Nordsjælland sammen med min hustru Charlotte og vores datter Marie. Nu er planen at flytte til Jylland, så vi kan komme tættere på vores rødder.

Jeg er uddannet meteorolog fra Københavns Universitet, og sideløbende med mine studier var jeg rundviser på Danmarks Meteorologiske Institut. Fra 2002 til 2013 var jeg ansat som flyvemeteorolog på DMI, hvoraf de sidste 5 år var som seniormeteorolog.

Mens jeg var meteorolog på DMI, har jeg også undervist pilotelever i meteorologi på en luffartsskole i Roskilde, og jeg har holdt foredrag for børn og unge om vejr og vind.

Op til sommeren 2013 blev jeg vært på TV 2 VEJRET og fra primo 2014 også skribent på vejr.tv2.dk, og jeg var ansvarlig for behandling og visualisering af meteorologiske data til både tv, app og interne systemer. I efteråret 2022 flyttede over på Danmarks Radio, hvor jeg fra Dokk1 i Aarhus forudsiger vejret til både radio, tv og web.

I min familie har der altid været en stor interesse for vejret, da jeg er vokset op blandt fiskere og landmænd, og jeg har, så længe jeg kan huske det, haft en lidenskab for naturvidenskab.

Så det var helt naturligt for mig, at jeg skulle have noget med vejret at gøre, og på gymnasiet blev jeg sikker på, at jeg skulle være meteorolog – ikke mindst på grund af en fantastisk geografilærer.

Jeg elsker vejr og især ekstremt vejr, og jeg ynder at følge med i fx en tordenbyges livscyklus fra klar luft om morgenen til uvejr om eftermiddagen. Og jeg dokumenterer gerne med billeder og timelapse-videoer og så følger jeg næsten altid med foran computerskærmen eller på mobiltelefonen, hvis jeg er på farten.

Jeg holder også meget af at være ude i vejret. Året rundt løber jeg meget, og jeg tager ofte mig selv i at kigge op på skyerne i stedet for stien foran mig.