Om mig

Jeg hedder Thomas Kaa Mørk og har en passion for vejr og klima. Jeg er tv-meteorolog og arbejder på Danmarks Radio, hvor jeg primært optræder på aftenfladen med Vores Vejr. Før jeg kom til Danmarks Radio, var jeg ansat på TV 2 Vejret i 9 år.

Jeg er født i 1979 i Skagen og voksede op blandt fiskere og landmænd, hvor min interesse for vejret begyndte. Jeg er uddannet meteorolog fra Københavns Universitet og arbejdede på Danmarks Meteorologiske Institut som rundviser sideløbende med mine studier. Efter endt uddannelse var jeg ansat som flyvemeteorolog på DMI i mere end 10 år, hvoraf de sidste 5 år var som seniormeteorolog. Jeg underviste også pilotelever i meteorologi på en luffartsskole i Roskilde og holdt foredrag for børn og unge om vejr og vind.

Jeg har altid haft en stor interesse for naturvidenskab og især vejret. Ud fra en umiddelbar fascination af især ekstremt vejr besluttede jeg mig på gymnasiet for at blive meteorolog, og jeg er stadig ligeså begejstret for uvejr og holder øje med alt fra tordenbyger til snestorme. Jeg dokumenterer gerne med billeder og timelapse-videoer og er næsten altid foran computerskærmen eller på mobiltelefonen for at følge med, når der sker noget, selv når jeg er på farten.

I dag bor jeg i Skødstrup i Østjylland sammen med min hustru og datter. Her elsker jeg at være ude i vejret og naturen, og jeg løber meget året rundt. Jeg tager ofte mig selv i at kigge op på skyerne i stedet for på stien foran mig.

Hvis du er interesseret, holder jeg også gerne foredrag om vejr og klimaforandringer.